praktiskt

Datum: 6-9 juni (torsdag-söndag)

Plats: Lajvområdet i Tällberg, nära Drängsmark utanför Skellefteå.

Kostnad: Gratis! Vid utbliven närvaro betalas en avgift på 150 kr

Eftersom lajvet har en relativt fri form så går det utmärkt att dyka upp senare än torsdag och lämna lajvet tidigare än söndag. Vi vill dock att man anger vilken tid man kommer att dyka upp och har kontakt med arrangörerna då man både anländer och lämnar lajvet. Vi vill helst inte bli överraskade eller gå skallgång efter lajvet.

Schema (kommer uppdateras med exakta tider)

• Fredag - Lajvet börjar.

• Fredag kväll - Workshops kring prepping, lajv och hantverk. Hör av dig om du (och din roll) vill hålla i något särskilt.

• Lördag kväll - Minilajv under lajvet, Värdshuset vid vägens slut. Där kan man spela valfri karaktär från valfri kampanj i en medeltida/fantasy-värdshussetting - samtidigt som man fortfarande spelar sin roll i nutid. Mycket meta!

• Söndag - Lajvet avslutas.

anmälan

Lajvet är helt gratis och mat ingår, SLI finansierar det. På grund av detta så förbinder du dig att dyka upp på lajvet om du anmält dig. Om du inte gör det och inte kan ange goda skäl så förbinder du dig att betala en avgift på 150 kr, för att täcka de kostnader arrangemanget betalat för din mat.

Om man avanmäler sig senast den 2 juni så behöver man inte betala något.

Maten

Under lajvet kommer det serveras frukost, lunch och middag.

Alla som deltar förutsätts kunna hjälpa till med en hand kring matlagningen när och om det behövs, och man får gärna anmäla sig frivillig till detta!

Vad ska byggas?

Arbetet under lajvet kommer främst gå ut på att förbereda inför uppbyggnaden av ett timmerhus som ska innehålla en bastu. Troligtvis så kommer vi förbereda marken och göra en grund, men exakt vad som ska göras vet vi först på lajvet!

Reparationer och andra förbättringar på området kan också bli aktuellt, vad som ska göras bestäms av några utsedda byggledare på plats.

Man behöver inte ha tidigare förkunskaper om att bygga timmerhus, och det är ett utmärkt tillfälle att lära sig om det! 

Resa till lajvet

Till området tar man sig med bil. Det finns ingen regelrätt parkering vid området, utan bilar parkeras längs vägen dit. Eftersom utrymmet är begränsat så uppskattar vi samåkning i så hög grad som möjligt (spara på miljön osv!).

Om du har svårt att hitta skjuts ut till området, skriv i lajvets facebookgrupp för att försöka hitta någon eller skicka ett mejl till arrangörerna, så ser vi vad vi kan göra.

Om du har dålig ekonomi så finns det möjlighet att söka resebidrag för att ta dig till och från lajvet. Hör av dig till arrangörerna om du vill göra detta.

En vägbeskrivning till området kommer att skickas ut till deltagarna närmre lajvstart.

Sovplatser

Plats kommer finnas att sova på i husen på området, man behöver inte ta med tält om man inte gärna vill. Ta med varma sovgrejer, det kan bli kallt om nätterna. Eftersom lajvet utspelar sig i nutid funkar moderna sovsäckar och liggunderlag utmärkt!

Hör gärna av dig om du vet att du vill sova i något specifikt av husen.

Intriger

Enkla intriger kommer att skickas ut till deltagarna innan lajvet, med olika saker att spela på - hemligheter, föreningsdrama och relationer sinsemellan. Kanske också med bitar av information kring vad som händer ute i Sverige.

  • Facebook - White Circle

© 2019 - Arrangeras genom lajvföreningen SLI

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now