om lajvet

Inställt p.g.a. krig är ett lågintensivt lajv i nutid, som handlar om ett gäng lajvare som ska bygga en bastu på sitt lajvområde. Året är 2019, tidig juni. Mitt under bygget så får alla ett sms - Sverige är under anfall. Elen slås ut, och snart dyker det upp alla möjliga som vill söka tillflykt på lajvområdet.

Under lajvets gång kommer vi följa krigets utveckling genom radiosändningar, samtidigt som vi bygger på området. Inga förkunskaper om bygge behövs, på kvällarna gör vi annat än bygger och mindre fysiska arbetsuppgifter finns.

Lajvet är helt gratis och mat alla dagar ingår!

 

Vision

Situationen för personerna på lajvet är både allvarlig och surrealistisk. Man har sökt tillflykt på lajvområdet på grund av att där finns både dricksvatten, mat och vedspis. Man hanterar den märkliga situationen genom att distrahera sig tills nya besked kommer. Dels genom bygget på området - för det var ju redan planerat att göras - men också minilajv, prepping och workshops står på agendan. För rollerna handlar nuläget om att de måste vänta på mer information. Ingen vet ännu hur allvarligt man ska ta på det hela.

Lajvområdet ägs på lajvet av en förening som heter SLI - Skellefteås Lajv-Imperium.

Lajvets konflikter bygger på att mycket olika sorters personer möts och måste samarbeta, med väldigt olika åsikter om lajv, kriget och hur man ska förhålla sig till allt som händer. I den spända situationen kommer gamla föreningsintriger och oförrätter upp till ytan, samtidigt som allvaret låter gamla vänskaper bygga sig starkare.

Kan man glömma gammal rivalitet och samarbeta? Vem bestämmer?

Ingen vet riktigt vad som pågår, och många vet inte hur de ska hantera det. Den enda källan till information man har nu är radion, och spekulationerna går varma. Ska man förbereda för ett långt krig? Kommer maten räcka? Var befinner sig släkt och vänner? Vem bestämmer på området? Är det ens ett verkligt anfall?

Är man säker här?

Inställt p.g.a. krig är gratis eftersom byggandet kommer vara en viktig del av lajvet. Bygget kommer att ledas av kunniga byggledare (den verkliga byggruppen).

Inlajv bygger detta på att när det dyker upp en nya personer på området så tycker byggruppen att nykomlingarna lika gärna hjälpa till istället för att bara sitta och oroa sig. Det kommer vara 100% lajv dygnet runt, men vi vill inte att konflikterna ska handla om hur eller om saker ska byggas på området. 

Så länge man hjälper till när det behövs och frågar om man inte vet vad man ska göra så går det utmärkt att spela ut sin roll och lajva samtidigt. Vi bygger med en avslappnad stämning och pauser, inga minuter kommer räknas - och på kvällarna pågår det enbart lajv.

  • Facebook - White Circle

© 2019 - Arrangeras genom lajvföreningen SLI

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now